iep.hr Popularna psihologija

Recenzija: Bolje biti vjetar nego list

Knjiga pruža optimističan pogled na mogućnost poticanja razvoja dječjeg samopouzdanja. Premda autorice ne daju gotove recepte, smjernice koje daju dovoljno su specifične da se mogu konkretizirati u svakodnevnom životu.

Gordana Keresteš


Nalazite se ovdje:

Iz knjiga

Datum objave Naslovu Čitanosti

Ne pretjerujte s "pozitivnim mišljenjem"

Iz knjige: Kako postati i ostati (ne)sretan

Pokušavajući iracionalne misli zamijeniti racionalnima, ima ih koji naprave jednu drugu pogrešku - posižu za mislima koje su nerealno optimističke.

Nastavi čitati

Pronađite racionalan odgovor

Iz knjige: Kako postati i ostati (ne)sretan

Kada ste proučili sve dokaze za i protiv vaše ideje, preispitali iskrivljenosti u mišljenju i sve moguće alternative, sljedeći korak sastoji se u tome da pronađete "racionalni odgovor" tj. realniju procjenu situacije o kojoj je riječ.

Nastavi čitati

Inspiracija

Iz knjige: S onu stranu zrcala

Inspiracija je, većinom iznenadna, pojava shvaćanja, razumijevanja problemne situacije - kaže Psihologijski rječnik. Inspiracija uglavnom ne pada s neba tj. do nje dolazi samo pod određenim uvjetima.

Nastavi čitati

Tuci me tuci, ali me ne ostavljaj

Iz knjige: A što biste vi učinili

Odmalena djeca teže zadobiti odobravanje svojih roditelja za ono što čine: uče stvari, i ponavljaju ih, kako bi to odobravanje priskrbili. Događa se pritom jedna jako neobična stvar.

Nastavi čitati

Pa vidio sam svojim očima

Iz knjige: A što biste vi učinili

Pa možda ste i vidjeli svojim očima, ali je veliko pitanje što ste vidjeli! Koliko puta ste slušali kako neki vaš prijatelj prepričava događaj kojemu ste i vi bili prisutni, a vi se u sebi pitate Pa o čemu on to govori! Uopće se nije tako dogodilo!

Nastavi čitati

Televizija i nasilje

Iz knjige: A što biste vi učinili

Televizija igra veliku ulogu u životu djece. Američka djeca (a ni naša nisu daleko od toga) gledaju TV po nekoliko sati dnevno.

Nastavi čitati

Novi naslovi

Psihologija obrazovanja

Drugo, izmjenjeno i dopunjeno izdanje.

Cijena: 480,00kn

Saznaj više


Povoljna kupnja

Ljubav i popratne pojave Sve što ste željeli znati, a drugi su se usudili pitati

Cijena: 60,00kn

NARUČI